Een nieuwe fase in ons werk

Met het afsluiten van de cursus-periode in Peru hopen we een begin gemaakt te hebben aan een volkomen nieuwe fase in ons werk: de overdracht van ons werk aan mensen in Peru.Het betreft dan geen groep perfecte mensen maar een aantal gewone mensen net als u en ik. Mensen die ons gebed nodig hebben.

En ook onze steun. In de komende cursus hopen we hen te helpen om meer wegwijs te worden in allerlei studiemateriaal. Vooral om hun preken voor te kunnen bereiden.

Ook de organisatie krijgt aandacht

Op deze pagina stellen we graag aan u voor:

Guillermo Balares Perez. Hij is onze gevangeniswerker. Alle gevangenissen gaan voor hem open om Bijbelstudie te houden. Hij heeft van de Heere een bijzondere gave gekregen om dit werk te kunnen doen. Temidden van rovers en moordenaars, drugshandelaars en mensensmokkelaars het Evangelie door geven! Hij is niet op deze cursus omdat zijn werk heel speciaal is.

Emilio Siharico. Is ook niet op deze cursus. Is een zelfstandig werker. Heeft de leiding over een Bijbelinstituut en met de hulp van financiele ondersteuning van een zakenman In Alaska werkt hij in Loreto. Hij is een achtief Bijbel verspreider. Een heel belangrijk contact in het geheel van het werk in Peru.

Alejandro Mikayu. Harde werker met een duidelijke roeping om het Evangelie door te geven aan zijn stam. Na deze cursus krijgt hij de medewerking van een jonge werker: Silvano Kiñak

Joel Nicolas, Miqueas Tutisima, Guillermo Linares. Drie ijverige werkers in Ucayaly. Onder de Shipibo's. Als bijzonderheid wil ik hier bij aantekenen dat hun kerk officieel geregidtreerd is sinds 2006. Het is uniek dat een Evangelische kerk erkent als een officiele kerk. 

Benito Lopez, Luciano Campos. Twee broeders die een belangrijke rol spelen in de kerken van de Ashaninka indianen. Hele gedeelten van deze stam zijn nog vrijwel niet geciveliseerd. Zijn zelfs gebieden waar mensen wonen die nog nooit contact met de "andere wereld" gehad hebben.

Flauver Sulca. Heeft een heel speciale plaats binnen ons werk: Hij helpt bij het lesgeven aan de Indianenstammen. Heeft zelf ook "Selva-ervaring". Is op deze cursus niet aanwezig om les te geven, maar om op hetzelfde niveau en met dezelfde achtergrond e werken als de andere broeders.

Mario Concepcion, Werkt in de bergen in het zuiden. Kwam met ons in contact via een cursus in Huabal  (spreek uit: Wabal) Geen groot geleerde maar een hard werkende voorganger en zendeling.

Filiberto de Lima. Is dominee in Ayavyri. Maar vooral: Zendeling boven in de bergen van Puno. Veel tijd brengt hij door boven de 5000 meter. Ja! 5000 neter. Daar wonen duizenden mensen. Hij zoekt ze op met het Evangelie en heeft daar inmiddels tientallen gemeenten.

Pastor Faustino Lucano is onze national coordinator. Hij heeft een opdracht vanuit zijn kerk, in Tacna.

NOG MEER

Behalve deze vaste medewerkers houden we natuurlijk ook nog het contact aan met de overige 60 plantadores. Zij wonen en werken verspreidt over het hele land

We hopen dat deze mensen met elkaar het werk vanons over kunnen nemen en uit kunnen bouwen. Ze zullen daarbij hulp krijgen vanuit Nederland.

Nellie en ik stoppen nu niet ineens maar gaan ons steeds meer er op toe leggen om het werk aan deze broeders over te dragen. Dat zal ook de intentie zijn van de cursus die we nu gaan doen. 

We hebben voor deze cursus een klein hotel afgehuurd. Wij verblijven daar dan alleen. 

Wij dat zijn de broeders Peruanen, Mario Herrera, Faustino Lucano en wij samen. Verder hopen we de medewerking te hebben van een Peruaanse zuster die we al jaren kennen. Zij zal samen met Nellie de maaltijden voor de groep verzorgen.

Als u op de volgende link klikt krijgt u hetzelfde kaartje vanPeru als wat ik gebruikt heb om het werkgebied van de mensen weer te geven. Maar dan met een heel groot verschil. Dit kaartje is een puzzel. 

Links ziet u het land zonder namen van plaatsen ef provincies. Rechts ziet u de puzzelstukjes. Links onderin is een venster met de cijfers 1,2,3,4 Daar kun je mee experimenteren. Als je 2 aanklikt kun je de puzzelstukjes verplaatsen en p de juiste plaats zetten op de kaart.

Dan ziet u gelijk ook hoe het gebied heet waar iemand werkt.

Eerst in het viekantje links onder op de 2 klikken of op het gedeelte van de puzzel stukjes.. Klik daarna met uw linkermuisknop op een puzzelstukje en sleep het naar de kaart. Als u alles een plaatsje gegeven heeft kunt de puzzelstukjes teruzetten door de 2 te klikken

  Om meer te zien en te lezen KLIK HIER

Ons hotel in Lima in deze periode.

Na deze cursus gaan we nog naar een achtergebleven wijk van Lima. De kerkjes zijn daar zeer arm. We hopen daar een curus van 5 dagen te houden om de mensen les te geven en wat te ondersteunen in hun moeilijk bestaan.

Het hotel ziet er zeer luxe uit, maar het is geen duur hotel. Heel goed verzorgd en georganiseerd.

Daarna hopen we onze kleinkinderen in Ecuador te bezoeken. 

Inhoud van de cursus in Lima