Op vijfduizend meter hoogte wonen duizenden... !

PASTOR - MISSIONERO FILIBERTOR DE LIMA 

Werkt hier met veel vreugde en met veel vrucht. Hij is een bevlogen mens met een verweerde kop door het klimaat. Zijn werk is een beetje gecompliceerder dan het werk van de meeste dominees in Nederland. Per radio zendt hij de boodschap uit. Na een paar dagen gaat hij weer omhoog. Veel tijd brengt hij door boven de 5000 meter.

Je wil niet weten hoe hard en wreed het klimaat daar vaak is. Ik heb wel eens aan de mensen daar gevraagd waarom ze daar wonen. Het is toch haast niet mogelijk om in leven te blijven? 

Hun antwoord was heel eenvoudig en ongecompliceerd: "Mijn opa woonde hier ook en het is hier ook wel vaak heel goed om te wonen. Geen oorlog, geen auto's, rust en samenwerking". 

Broeder Filiberto voelt deze mensen feilloos aan. Het is één met hen, één van hen. En hij wil er ook echt zijn voor hen. Zijn trouwe ogen, zijn magere lijf, zijn ongekunstelde blijdschap als er weer iemand tot geloof komt... het spreekt boekdelen. De liefde van Christus drijft hem. Goed opletten: Niet: "Zijn liefde voor Christus drijft hem",  maar "de liefde van Christus voor de mensen daar hoog in de bergen".

Het is steeds weer heerlijk om iets van hem te horen. De maand april van dit jaar is een bijzondere maand met de conferentie hoog in de bergen. Hij is verblijdt, versterkt, bemoedigd, aangespoord door de komst van zoveel broeders. Hij wist natuurlijk dat er verschillende gemeenten waren. Maar dat er zoveel broeders, voorgangers naar deze cursus zouden komen.... dat was een verrassing.

Graag laten we u een klein beetje mee genieten in deze vreugde. Loof de Heere, mijn ziel! Hij is groot, Hij is goed!

Het Titicaca meer ligt in een lager gedeelte van van het hooggebergte van Puno. Het leven is hier hard en meedogenloos zwaar voor de duizenden die hier proberen in leven te blijven.

Het Titicaca meer ligt in een lager gedeelte van van het hooggebergte van Puno. Het leven is hier hard en meedogenloos zwaar voor de duizenden die hier proberen in leven te blijven.

Verslag Radio "Voz Christiana F M 97,1 MHz"  Informatie april 2016.

Ontvang onze groeten en dank in de glorieuze naam van onze Heere Jezus Christus; die we dienen door middel van de prediking van het Evangelie “tijdig en ontijdig”, op land en in de lucht, in deze onherbergzame gebieden in het zuiden van Peru.

“Voz Cristiana”, is een christelijk radiostation, dat is gevestigd in een strategisch gebied (kleine heuvel), vanaf daar zijn signaal bereiken met Gods boodschap van redding aan de Quechua-sprekende en Spaans sprekende provincie Melgar, Region Puno , ten zuiden van Peru.

Missie: De boodschap van redding "CHRISTUS REDT", aan de bevolking in hun eigen taal Quechua bereikt hen. Zij wonen in de bergen 5000 meter hoog. Dichter de hemel nabij, verder van God af. In het algemeen de arme bevolking, met speciale programma's (voor gelovigen en niet-gelovigen in Jezus Christus).

Dankbaarheid: God zij dank, en dank aan de broeders en zusters in Nederland, die bidden voor het radiowerk. Dankzij u die ons steunen om de kosten van het heerlijke werk te kunnen betalen.

DANK U, ik hoop dat jullie blijven ondersteunen. Dan kan dit werk doorgaan.

Resultaten: In de opleiding van voorgangers en kerkleiders, gehouden van 14-17 april in Huamanruro (Macari-Melgar) werd door de deelnemers de dank uitgesproken, ook naar u in Nederland. De radio is een zegen ze wisten niet dat de Bijbel bestond. Maar door de radio hebben zij geleerd om er in te lezen en te studeren. De Bijbelstudies die we hielden waren voor hen heel belangrijk voor het kennen van Jezus Christus als hun Heere en Verlosser. Dank God voor deze getuigenissen.

Op de cursus zijn geweest 43 voorgangers van Christus gemeenten. 27 van hen kwamen door middel van radio  tot geloof.

Prijs de Heere voor de daden van Hem.

Ons werk; is door de prediking via de radio, het geloof bemoedigen en om mensen die zijn verloren in zonden en misdaden, te redden.

We zijn God dankbaar, voor uw gebeden. Dank u lieve broeders en zusters in Nederland en andere landen in Europa, Belgica.

Uw broeder in Christus.

Filiberto LIMA VARGAS

Director La Radio “Voz Cristiana”.