Bij de Ashaninkas

Mazamary in de schijnwerpers

 

Mazamari is een groot selvadorp. Er is niet zo heel veel te beleven. Maar wij zijn er heel gelukkig!

 

Het heel bijzondere van Mazamari is het volgende: Een jaar of 8 geleden kregen we een schrijven van een broeder aan de Rio Enne. Hij smeekte om hulp in de vorm van studie voor hun dorpen aan de rivier. Wij mochten er toen van de overheid niet naar toe in verband met gevaar van terrorisme. Enkele jaren daarna is langs een andere weg contact tot stand gekomen dat de mensen van deze rivier naar Mazamari komen en dat wij hen daar les geven. Zo leidt de Heere onze God alles.

Het zijn nu speciaal de mensen van de Ashaninka stam die hier aanwezig zijn. Zij hebben hun eigen kerk met een 60 gemeenten.

Bij de Ashaninkas is het werk indrukwekkend. De mensen zijn in sommige opzichten nog primitief, maar zo geweldig aanhankelijk dat we er stil van zijn.

Elke morgen beginnen we met een uur Bijbelstudie. De boodschap word ingedronken.

Hun kerkjes zijn kleiner dan bij de Shipibos. Hun leven is wel veel primitiever, maar zij komen regelmatig in contact met heel pure stammen die nog nooit van Jezus hoorden. Er zitten er nu ook twee van op de cursus. Met de mond open luisteren ze. De taal verstaan ze bijna niet, dus vertalen we vaak hele stukken. We mogen aan de ene kant toerustingswerk doen, maar anderzijds is het echt ontginningswerk