Een cursus georganiseerd en geleid door é;en van onze zendelingen; Mario Maquera. Hoog in de bergen.

Niet alle foto's zijn mooi duidelijk, maar ik kreeg ze net vers gestuurd uit Peru. U mag mee genieten. Bekijk alles heel op je gemak en geniet van de rust en het lekkere eten dat ze krijgen.

Er zijn ook foto's bij waarop je duidelijk ons lesboek ziet. De Bijbel en dit lesboek is het enige dat gebruikt wordt op studieconferenties. De mensen die u op deze cursus ziet hebben allemaal een meer of minder belangrijke taak in een gemeente.

Deze cursus is in het zuiden van het land . Op ongeveer 4500 meter hoogte. Het klimaat is pittig daar. In de zomer is het er overdag heet en 's nachts vaak dicht bij het vriespunt. In de winter (als het hier zomer is) is het overdag wat milder en 's nachts vaak een eind onder de nul graden.

Veel mensen zijn voorganger en boer. Ze leven van kippen, rijst en aardappels. Volop schapen, llama's  en alpacas. Er wonen niet veel rijken, maar de mensen zijn tevreden met een karig leven. Er zijn op deze hoogte heel veel kleine gemeenten. 

De voorgangers van deze gemeenten hebben vrijwel geen onderwijs genoten. Met onze cursussen proberen we hen een beetje te helpen. En dit lukt wonderwel. De Heere zegent het werk! Het is echt een wonder hoe bijzonder goed je mensen kunt helpen om iets verder te ontwikkelen. Om ze ook te helpen om gemkkelijker een preek of Bijbelstudie voor bereiden en te houden.

Bid voor deze broeders en zusters. Ze hebben ons gebed en onze hulp zo hard nodig.