HET BLAUWE BOEKJE

Enkele maanden geleden heb ik een stukje video geplaats waarin u de Aguarunas voor het eerst de voor ons ze bekende liederen hoorde zingen... Het ging moeizaam, maar ze hebben volhard. En nu is het van uit onze stichting bekostigd dat ze een liederenbundel in hun eigen taal konden laten drukken. Dat is dit blauwe boekje. Splinternieuw van de drukker. Ze hebben mij gevraagd om de broeders en zusters in Nederland hartelijk te bedanken. "Nu kunnen we samen zingen in ons eigen taal". 

Het is zo belangrijk dat mensen in hun eigen taal geconfronteerd worden met het Evangelie en de dienst van de Heere. Steeds opnieuw moeten we daar alert op zijn. Dat is de rede waarom er in ons taalgebied ook steeds gezocht word naar aanpassing van de taal.Ik heb niet het complete lied dat ze zingen geplaatst, dat is te lang voor de site. Geniet van de zang van je broeders en zusters Aguarunas.

Al deze mensen hebben een taak in de verschillende jonge gemeenten, of zij bereiden zich er op voor. Dominees, zondagsschoolleiders. evangelisten en zendelingen. Zij vormen met elkaar de basis van de toekomstige Evangelische Kerk van de Aguarunas. Het is een heerlijk wonder om als enige blanke in dit werk betrokken te zijn. Dan kun je je wel eens heel kleintjes voelen: “Ik Heere, wij Heere?”