DIPLOMA UITREIKING IN YARINA COCHA

Wat was het een rijke beleving om aan de hermanos en hermanas Shipibos de certificaten uit te reiken. Er is veel gebeurd in dit gebied. De mannen hebben gewerkt, zijn doorgedrongen diep in de Selva van Ucayaly.

We hebben iets van hun vreugde mogen proeven. Vreugde dat ze deze opleidingen  kunnen volgen om zo beter in hun gemeenten te kunnen functioneren. Wat zijn ze gegroeid in kennis, maar ook in een leven met de Heere God.

In al hun eenvoud en soberheid vechten ze door tegen alle boze machten die heersen in deze gebieden. En het Evangelie wint terrein. 

Bidt mee voor deze broeders en.... zusters.

Hun "ministerio de las mujeres" is een zegen voor de stam! Zieken worden bezocht (nooit gebeurd!) weeskinderen worden opgevangen. Oude mensen worden geholpen. Er zijn totaal geen sociale voorzieningen! Het is heel jammer dat ook onze middelen beperkt zijn. Er zou zoveel meer gedaan kunnen worden.

Het mooie is ook dat we vertrouwde leiding hebben over dit werk van de vrouwen. Eén zuster heeft vroeger bij de nonnen gestudeerd. Zij weet heel veel, kan organiseren... maar ze kan ook vertellen wat de Heere in haar leven heeft gedaan. Groots is het! Je ziet haar naast Nellie staan met uitreiken van de diplomas.