Foto's van Mario Concepcion

Als u rechts onder de foto, op het vakje met 4 pijltjes klikt ziet u de fotos groot  

HET EVANGELIE HOOG IN DE BERGEN

Hierbij een paar foto’s vanuit het werk van één van onze  “missionarissen”, Mario Concepcion. Hij werkt hoog in de bergen van Puno. Weer in een ander deel dan waar hermano Filiberto de Lima werkt.

Het is er heel koud maar heel dankbaar om te werken. De temperaturen in dit gebeid lopen in de nacht vaak terug naar 5 a 6 graden onder nul. In Juni zelfs tot 30 graden. Tijdens deze conferentie was het in de nachten 18 graden onder nul.

De foto’s ie ik plaats zijn genomen op de conferentie, maar ook gewoon in het dorp waar de conferentie was. Het is een hoogvlakte van 4700 meter hoogte. Op de foto’s zijn verschillende activiteiten te zien: de uitgestrektheid van het landschap, het bruiloftsfeest van twee echtparen, het defilé in het dorp. Ten overstaan van de burgemeester komen alle bezigheden van het dorp zich presenteren; scholen, ziekenhuizen, politie enzovoort. 

Alles verloopt in de paradesfeer. Strak in de pas en mooi opgepoetst. Tijden of voor dit defilé wordt de vlag van Peru gehesen.

Ook hoog in de bergen wordt deze ceremonie in ere gehouden. We hebben een keer aan zo’n defilé mee gedaan, op verzoek van de burgemeester. Wij hadden daar tegenover een verzoek ingediend om een tafel Bijbels neer te mogen zetten om te verkopen. En dat mocht! De burgemeester zelf maakte reclame voor de verkoop.

Broeder Mario is een heel bescheiden man. Hij is heel ijverig en trouw in zijn werk. Zijn werk in dit gebied wordt rijk gezegend. Op de foto‘s proef je hier iets van. 

De doopplechtigheid gebeurd in een klein koud bergmeer.

Geniet even en leef even mee met onze broeders en zusters.